window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-133154711-1');

Simpozij o poklicnih boleznih zobozdravnikov in kako preventivno delovati

Simpozij o poklicnih boleznih zobozdravnikov in kako preventivno delovati

Združenje WDS v sodelovanju s Sekcijo za preventivno medicino SZD organizira simpozij o poklicnih boleznih zobozdravnikov in boleznih povezanih z zobozdravniškimdelom. Zobozdravnik/ca je eden od poklicev z visokim tveganjem za pojav teh bolezni, zato je namen simpozija promocija zdravja pri zobozdravniškem delu. Povabili smo priznane strokovnjake s področja medicine dela, prometa in športa, ortopedije,fiziatrije, kardiologije, dermatologije, otorinolaringologije in okulistike, da nam osvetlijo zdravstvene vidike zobozdravniškega poklica. Govorili bomo tudi o poškodbah med delom v ordinaciji in kako jih preprečiti. Posebno pozornost pa bomo posvetili ergonomiji in se naučili kaj lahko naredimo za svoje telo med delom v ordinaciji.

Zakonodajalec od nas zahteva po 44. členu Zakona o nalezljivih boleznih in 14. členu Pravilnika o pogojih za pripravo in izvajanje programa in obvladovanje bolnišničnih okužb, obvezno in sistematično usposabljanje vseh zdravstvenih delavcev o načinih prenosa okužb v zobozdravstveni ambulanti. Zato smo v program vključili predavanje in delavnico o preprečevanju širjenja okužb v zobozdravstveni ambulanti in uporabiosebne varovalne opreme (ustreznost, pravilna uporaba).

Izobraževanje je namenjeno mladim zobozdravnikom, da spoznajo dejavnike tveganja svojega poklica, izkušenim kolegom, da prepoznajo zdravstvene težave in preprečijo njihovo poslabšanje ter našim sodelavcem v zobozdravstvenem timu. Problematika jezelo pomembna in kaže na večjo potrebo po ozaveščanju, izobraževanju inpreventivnem delovanju pri zobozdravnikih, da lahko ustvarimo pogoje prijaznegadelovnega okolja, ki naj v najmanjši meri vpliva na zdravje.

Simpozij bo ovrednoten s točkami Zdravniške zbornice Slovenije in Zbornice zdravstvene in babiške nege.

Vljudno vas vabimo, da se zaradi omejenosti števila udeležencev na dogodek prijavitečim prej na spletni strani Združenja WDS https://www.zdruzenjewds.si/ ali izpolnite prijavnico.

prim.dr. Diana Terlević Dabić, dr. dent. med.predsednica programskega odbora

program---simpozij-poklicne-bolezni-zobozdravnikov
2019-02-26T12:50:12+01:0014.02.2019|Izobraževanja|
Naša spletna stran uporablja piškotke. Nastavitve Sprejmem vse

Analitični piškotki

Piškotki namenjeni statistični analizi podatkov o obisku spletne strani - Google analitika.

Funkcionalni piškotki

Piškotki potrebni za delovanje spletne strani.