window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-133154711-1');

Utrinki delavnice za specializante “Zakonodaja na področju MDPŠ”

Utrinki delavnice za specializante “Zakonodaja na področju MDPŠ”

Združenje medicine dela, prometa in športa je 28. in 29. marca 2019 v hotelu Nordijskega centra Planica skupaj s strokovno vodjo izobraževanja asist. dr. Alenko Škerjanc organiziralo delavnico za specializante na temo zakonodaje na področju medicine dela, prometa in športa. Delavnice se je udeležila velika večina trenutno aktivnih specializantov – skupno kar 33.

Delavnica je bila ob tematskem pregledu zakonodaje usmerjena predvsem v praktično reševanje problemov – od odločanja o delazmožnosti iz vsakodnevne prakse do najbolj zahtevnih primerov Posebne zdravniške komisije in sodnih ekspertiz ter upravnega postopka in pacientovih pravic. Z delom v skupinah specializanti nismo krepili samo teoretičnih in praktičnih znanj, temveč tudi vrline medsebojnega sodelovanja, sprejemanja odločitev in javnega nastopanja. Predvsem je bil poudarek na iskanju rešitev, ki so strokovno utemeljene in praktično tudi izvedljive, tako za delavce kot za delodajalce.

Za razvoj bodočih upov naše stroke pa ni dovolj le strokovna izpopolnjenost, zato smo delavnico zaključili v četrtek z nočnim pohodom v Tamar in petkovim ogledom Nordijskega centra, kjer smo v sproščenem vzdušju poglobili medsebojna prijateljstva, ustvarili nova ter se zavedli vrednot kolegialnosti kljub našim medosebnim razlikam.

Specializanti in člani Združenja se še enkrat zahvaljujemo asist. dr. Alenki Škerjanc za njen čas, strokovnost in izvedbo delavnice na izjemno visokem nivoju.

2019-04-03T13:20:08+01:0003.04.2019|Novice|
Naša spletna stran uporablja piškotke. Nastavitve Sprejmem vse

Analitični piškotki

Piškotki namenjeni statistični analizi podatkov o obisku spletne strani - Google analitika.

Funkcionalni piškotki

Piškotki potrebni za delovanje spletne strani.