window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-133154711-1');

VII. Sušnikovi dnevi

VII. Sušnikovi dnevi

II. Sušnikovi dnevi so posvečeni obravnavi duševnih motenj v aktivni populaciji, ki v Sloveniji predstavljajo vedno pogostejši razlog okrnjene zmožnosti za delo. V zadnjih dveh letih so se v Sloveniji duševne in vedenjske motnje med skupinami bolezni povzpele na tretje mesto po deležu bolniškega staleža, najpogostejše diagnoze med njimi pa so bile v treh četrtinah primerov reakcija na stres, tesnoba ter depresija.

Prvi sklop strokovnega srečanja je usmerjen v informiranje o splošni pojavnosti duševnih motenj v aktivni in starajoči se populaciji, tako v Sloveniji kot v svetu ter vplivu psihoaktivnih snovi na njihov pojav. V obravnavo delavca z duševno motnjo so običajno vključeni različni strokovnjaki, tako so v nadaljevanju podrobneje predstavljene poti in vsebina sodelovanja specialista medicine dela s specialisti družinske medicine, psihologi, specialisti psihiatri, specialisti klinične farmacije in drugimi strokovnjaki. Med pogosteje opisanimi duševnimi motnjami, ki se lahko pojavlja kot posledica izpostavljenosti intenzivnemu stresu na delovnem mestu, je predstavljena posttravmatska stresna motnja.

Drugi sklop srečanja je posvečen obravnavi izgorelosti: pojavnosti med aktivno populacijo v Sloveniji ter pristopom k obravnavi pri psihologu-psihoterapevtu, psihiatru in specialistu medicine dela, prometa in športa. Predstavljen je pojav izgorelosti med eno najbolj ogroženih skupin aktivne populacije – zdravstvenimi delavci.

Zadnji sklop je s področja promocije duševnega zdravja, v njem je predstavljena vloga centrov za krepitev (duševnega) zdravja in stanje na področju promocije duševnega zdravja v slovenskih podjetjih z nekaterimi konkretnimi primeri preprečevanja in obvladovanja duševnih motenj ter krepitve zdravja aktivne populacije.

Z željo po dobrem duševnem zdravju vas in vaših varovancev, vas prijazno vabim na naše letno srečanje.

 

asist. Davor Denkovski, dr. med., spec. MDPŠ,
predsednik ZMDPŠ-SZD

 

Duševno zdravje aktivne populacije v7
2019-05-23T10:14:58+01:0023.05.2019|Novice|
Naša spletna stran uporablja piškotke. Nastavitve Sprejmem vse

Analitični piškotki

Piškotki namenjeni statistični analizi podatkov o obisku spletne strani - Google analitika.

Funkcionalni piškotki

Piškotki potrebni za delovanje spletne strani.